Banan yeyəndən sonra bunu etməyinbackend

Banan yeyəndən sonra bunu etməyin

Banan, kalium və liflə zəngin bir meyvədir və sağlamlığımıza bir çox fayda təmin edir.

Bananı yedikdən sonra bəzi içkilərin qəbul edilməsi bu faydaların effektivliyini azalda bilər. Xüsusilə çox turşulu və ya yüksək şəkər tərkibli içkilər bananın həzm prosesinə müsbət təsirini zəiflədə bilər. Buna görə diqqətli olmaq vacibdir.

Budur ətraflı məlumatlar!

BANANIN TƏRKİBİ VƏ SU İLƏ REAKSİYASI

Banan kalium baxımından zəngindir və həzmi dəstəkləyir. Lakin, banan yedikdən dərhal sonra su içmək həzm prosesinə mənfi təsir göstərə bilər. Bu, mədə turşuluğunun səviyyəsini dəyişdirərək həzm prosesini ləngidə bilər.

MƏDƏ TURŞUSU VƏ HƏZM

Banandakı yüksək liflər həzmi asanlaşdırır, lakin dərhal sonra su içmək mədənin turşuluq balansını poza bilər. Bu hal, mədə turşusunun təsirsiz hala gəlməsinə və həzm prosesinin çətinləşməsinə səbəb ola bilər. Buna görə suyu müəyyən bir müddət gözlədikdən sonra içmək daha faydalıdır.

ŞİŞKİNLİK VƏ QAZ PROBLEMLƏRİ

Banandakı fruktoza və liflər bağırsaqlarda qaz əmələ gətirə bilər. Dərhal su içmək, bu qazın bədəndən xaric edilməsinə mane ola bilər və şişkinlik hissi yarada bilər. Bu hal xüsusilə həzm problemləri olan insanlarda daha çox müşahidə edilə bilər.

SU VƏ ELEKTROLİT BALANSI

Banandakı kalium bədəndə elektrolit balansını təmin edir. Ancaq həddindən artıq su qəbul edilməsi bu balansı poza bilər və bədəndə lazımsız maye yığılmasına səbəb ola bilər. Bu da bədənin daha az məhsuldar işləməsinə gətirib çıxara bilər.

METABOLİZMANI LƏNGİDİR

Banandakı şəkərlər enerji mənbəyi kimi tez sorulur. Ancaq dərhal su içmək bu şəkərlərin sorulmasını ləngidə bilər və metabolizmanın effektiv fəaliyyətinə mane ola bilər. Bu isə daha aşağı enerji səviyyələrinin hiss edilməsinə səbəb ola bilər.

QAN ŞƏKƏRİNİN TƏNZİMLƏNMƏSİ

Banan qan şəkərini sürətlə artıra bilən təbii şəkərlər ehtiva edir. Dərhal su içmək bu şəkərlərin qana qarışmasını çətinləşdirə bilər və qan şəkəri səviyyəsində dəyişkənliklərə səbəb ola bilər. Bu vəziyyət xüsusilə diabet xəstələri üçün risk yarada bilər.

ENERJİ AZALMASINA SƏBƏB OLUR

Banan və su birlikdə həzm prosesini yavaşlatdığından bədənin daha az enerji istehsal etməsinə səbəb ola bilər. Bunun nəticəsində insan özünü halsız və yorğun hiss edə bilər ki, bu da gün ərzində məhsuldarlığı azalda bilər.//Milli.Az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

*

*

*