Elm adamlarından tövsiyə: “40 yaşından yuxarı olanlar bu qidaları yeməməlidir” – SİYAHIbackend

Elm adamlarından tövsiyə: “40 yaşından yuxarı olanlar bu qidaları yeməməlidir” - SİYAHI

Elm adamları 40 yaşdan sonra hansı qidaları yeməyin təhlükəli olduğunu aşkar ediblər.

KONKRET.az xəbər verir ki, bu haqda məlumatı Msn nəşri yayıb.

40 yaşında olan insanlar tez-tez müxtəlif problemlərlə qarşılaşmağa başlayırlar. Bəziləri üçün arıqlamaq daha çətin olur, bəziləri üçün oynaqlar ciddi şəkildə ağrıyır.

Yaşlanma prosesini yavaşlatmaq üçün araşdırmaçılara görə, bəzi qidaları pəhrizdən kənarlaşdırmalısınız.

Hər şeydən əvvəl mütəxəssislər həll olunan qəhvəni qaymaqla içməyi məsləhət görmürlər. Bu içkinin tərkibində natrium alüminosilikat var. Bu da məhsulun çökməməsi üçün yuyucu vasitələrə əlavə olunur. Maddənin dəridə, gözlərdə və tənəffüs yollarında qıcıqlanmaya səbəb olduğu aşkar edilib. Bundan əlavə, bu qəhvədə qanda ürək üçün zərərli olan doymuş yağ səviyyəsini artıran hidrogenləşdirilmiş bitki yağı var.

Qırxdan yuxarı insanlar ürək xəstəliklərinə səbəb ola biləcək müntəzəm qazlı su istifadəsindən də zərər çəkirlər. Bu zərərli içkilər ölüm riskini 75 faiz artırır.

Gəncliyin digər düşməni, məsələn palma yağıdır.

Qlükoza miqdarı yüksək olduğu üçün meyvə suyunu unutmalısınız. Qlükoza metabolik xəstəliklərinin “günahkarı” olan qarın yağının əmələ gəlməsindəki amillərdən biridir.

Bundan əlavə, qidalanma mütəxəssisləri kekslərdən (şəkərin çox olması səbəbi ilə), bekon və sosiskalardan (kanserogen nitrat tərkibinə görə), çox miqdarda kərə yağından, ağ çörəkdən və makarondan həddindən artıq istifadə etməməyi tövsiyə edirlər.

Ancaq yerkökünün köməyi ilə toksinləri bədəndən təmizləyə bilərsiniz. Tərkibində çox miqdarda vitamin və mineral var. Bu, bədənin ümumi vəziyyətinə də müsbət təsir göstərir.

Babək Göyüş                       

KONKRET.az

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

*

*

*