Araşdırmalara görə, marmelad tərkibindəki maddələrə görə sağlam hesab edilən şirniyyatdır.
KONKRET.az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, marmelad istehsal prosesində jelatin, pektin kimi əlavələrdən də istifadə edilir.
Marmeladın müasir tərkibi dəyişdi: şəkər və ya bəkməz şirə və ya meyvə püresi əlavə edilir, sonra maye buxarlanır və kütlə jelatin və ya agar-aqar ilə qarışdırılır. Bundan sonra boyalar əlavə edilir və kütlə soyumağa buraxılır. Sağlam marmelad növləri təbii şirələrdən və boyalardan hazırlanır.
Marmeladın sənaye istehsalı potensial olaraq allergik reaksiyalara və digər sağlamlıq problemlərinə səbəb ola biləcək süni rənglər, ləzzətlər və kimyəvi əlavələrdən istifadə edə bilər. Ona görə də tərkibində süni rəng və ləzzətlər olmayan, həmçinin şəkəri az olan təbii marmeladın seçilməsi məsləhət görülür.