Qida rasionunuza tünd şokoladı daxil etməyin 4 SƏBƏBİbackend

Qida rasionunuza tünd şokoladı daxil etməyin 4 SƏBƏBİ

Şirin şeyləri sevənlərin rasionuna sevimli qidalardan bir parça əlavə etmək üçün səbəblər var.

KONKRET.az xəbər verir ki, “Health” jurnalı tünd şokoladın insan orqanizmi üçün faydalarına dair araşdırma nəticələrini dərc edib.

Bu məhsulun əsas sirri flavonoidlərdir – bədəni sərbəst radikalların dağıdıcı təsirindən qoruyan güclü antioksidantlar. Bu birləşmələr oksidləşdirici stresə aktiv şəkildə müqavimət göstərir, xərçəng və ürək xəstəlikləri ehtimalını azaldır.

Alimlər tünd şokoladın ürək və qan damarlarının fəaliyyətinə təsirinə xüsusi diqqət yetiriblər. Bu məhsulun müntəzəm istifadəsi koronar arteriyalarda aterosklerotik çöküntüləri azaltmağa kömək edir və bununla da işemiya, infarkt və insult riskini azaldır. Bundan əlavə, şokolad xolesterol səviyyəsini normallaşdırmağa kömək edir və qan dövranını yaxşılaşdırır.

Bu desert həm də mühüm mineralların mənbəyidir: qlükoza səviyyəsinə və qan təzyiqinə nəzarət etmək üçün lazım olan maqnezium və dəmir, həmçinin orqanizmin metabolik proseslərində mühüm rol oynayan mis və manqan.

Tünd şokoladın bağırsaq mikroflorasına müsbət təsirini xüsusi qeyd etmək lazımdır. Tərkibindəki prebiyotiklər həzmi yaxşılaşdırmağa və sağlam mikrobiotanı saxlamağa kömək edir.

Mütəxəssislər maksimum fayda əldə etmək üçün tərkibində ən azı 70% kakao olan yüksək keyfiyyətli tünd şokolad seçməyi və istehlakında mülayimliyi qorumağı tövsiyə edir.

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir. Gərəkli sahələr * ilə işarələnmişdir

*

*

*