Yay fəslinin sərinlədici və dadlı meyvəsi olan qovun yalnız ləzzəti ilə deyil, həm də tərkibindəki vitamin və minerallarla sağlamlıq üçün faydalıdır.
KONKRET.az pravda.az-a istinadən bildirir ki, qovun düzgün seçilmədikdə, dadsız və susuz ola bilər.
Mütəxəssislər qovun seçərkən bir neçə əsas məqama diqqət yetirməyi tövsiyə edir:
Qoxu: Qovunun şirin və təravətli iyi olmalıdır. Güclü qoxu meyvənin yetişdiyini göstərir.
Qabıq rəngi və parıltısı: Parlaq, canlı və homogen rəngli qabıqlar üstünlük təşkil edir.
Sap hissəsi: Quru və möhkəm sap meyvənin təzə olduğunu göstərir.
Toxunma: Yüngül basıldıqda elastik olmalı, çox sərt olmamalıdır.
Daxili keyfiyyət: Dadını yoxlamaq mümkündürsə, sulu və aromatik dad axtarılmalıdır.
Yaxşı seçilmiş qovun daha şirin, sulu və qidalı olur. Bu həm də israfın qarşısını alır və verdiyiniz pulun qarşılığını almanızı təmin edir.
Mütəxəssislər qeyd edir ki, qovun seçimi şəxsi təcrübə ilə də dəstəklənməli və hər meyvə mövsümə, bölgəyə görə fərqlilik göstərə bilər.