Şokolad demək olar ki, hər kəsin sevdiyi qəlyanaltı yeməyidir, lakin saxlama şəraiti onun dadına və ya rənginə təsir edə bilər.
KONKRET.az news24.az-a istinadən xəbər verir ki, Qida Saxlama Mütəxəssisi Coşua Hyuston şokoladın soyuducuda saxlanmaması ilə bağlı xəbərdarlıq edib və düzgün saxlama şərtlərini çatdırıb.
Mütəxəssis, soyuducuda saxlanılan şokoladın digər qidalardan asanlıqla dad ala biləcəyini və dadının pisləşə biləcəyini, şokoladda rəng və dadın pozula biləcəyini bildirib.
Ərimiş şokoladların əriməməsi və ya əvvəlki formasına qayıtması üçün onları soyuducuda saxlamaq yanlış seçimdir. Mütəxəssislər şokoladın 10 dərəcə ilə 20 dərəcə arasında bir temperaturda saxlanması lazım olduğunu və şokoladın evdə günəş işığı olmayan sərin yerdə saxlanıla biləcəyini bildiriblər.
Əgər şokolad soyuducuda saxlanılırsa, keyfiyyətinin pisləşməsinin qarşısını almaq üçün də bəzi məsləhətlər var. Şokoladları soyuducuda hava keçirməyən qabda saxlasanız, onların dadı pisləşməyəcək. Yaxşı olardı ki, şokoladı yeməzdən yarım saat əvvəl soyuducudan çıxarıb, əriməsi üçün otaq temperaturunda buraxın.