Araşdırmalar göstərir ki, çörəyi soyuducuya qoyanda orqanizm üçün zərərli hala gəlir. Soyuğun təsiri ilə tərkibindəki karbohidrat molekulları kristallaşır. Bu da çörəyin qurumasına və qida dəyərinin itməsinə səbəb olur.
KONKRET.az xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, çörəyi saxlamaq üçün quru, sərin və rütubətlilik faizi normal olan yer seçilməlidir. Elə buna görə də soyuducuda saxlanılan çörəyin rütubət rejimi pozulduğuna görə tərkibi dəyişir.
Daha ətraflı süjetdə:
Çörəyi maqazalarda təbii taxta rəflərdə olmalıdı. Alıcıya da kulyonkada yox, kaqiz paketlerə salıb, verməlidirlər. Klyonka paketlər özü kimyəvi məhsuldan hazırlanır.